Доколку имате вакви навлаки за перници веднаш фрлете ги!

Loading...

Треба да внимавате каква постелнина користите, односно на каква перница спиете. Менувајте ги и прете ги редовно, а еве кои треба да ги избегнувате: Избегнувајте синтетички навлаки за перници затоа што се груби за кожата. Памукот е добар материјал, но за гардероба.
Најдобро би било да користите свилени навлаки за перници. Тие најдобро влијаат врз кожата на лицето и не ја задржуваат влагата.
Како што рековме, треба често да се менуваат и да се перат. Имајте на ум дека и на нив се собира прашина, бактерии и останати „непосакувани гости“. Избегнувајте синтетички навлаки за перници затоа што се груби за кожата. Памукот е добар материјал, но за гардероба.
Најдобро би било да ко

loading...
Loading...