Доколку некогаш сте ја изустиле фразата „ПОДОБРО ДА БЕВ МРТОВ“, еве зошто грешите!

Loading...

Една обична приказна за човек кој работел во организација за превенција за самоубиства, успеа да промени и спаси илјадници животи и да отвори целосно нов поглед за депресијата и суицидните мисли.На сајтот Tambler, на одделот наменет за закрепнување на суицидните личности, неодамна се појави пост кој ги расплака сите оние кои го видоа.
„Додека работев во непрофитна организација за превенција од самоубиства, имав пристап и податоци до донациите. Еден човек секој месец во исто време донирал 15 долари. Тоа го правел цели 4 години. Секогаш ми делуваше чудно, но не размислував премногу за тоа се додека еден месец покрај донацијата не видов и порака именувана како „За Ноу од тато“.
Неговата донација имено била џепарлак за неговиот син кој извршил самоубиство.
Момчето кое го прикачило оригиналниот текст и кој ја раскажал оваа приказна го заклучил следното- „Ви се колнам, сите околу вас ќе ви недостигаат до крајот на животот, и да, греши секој кој мисли дека е подобро да е мртов.  На сајтот Tambler, на одделот наменет за закрепнување на суицидните личности, неодамна се појави пост кој ги расплака сите оние кои го видоа.

loading...
Loading...