Доколку одите на одмор ВНИМАВАЈТЕ НА ОВА: Еве што е пронајдено во Јадранското море!

Loading...

Пронајдени се отровни алги во Јадранско море.Доколку се дојде во контакт преку кожата, најчестите симптоми се слични на настинка – тече носот, кашлање и температура.
Почетокот на август забележани се токсични алги на неколку места помеѓу Пула и Пореча, пренесуваат хрватските медиуми.
Овие отровни алги најверојатно се развиле поради високите температури, а ги има во плиткото на длабочина од три метир.
Од Хрватска јавуваат туристите да внимаваат и веднаш да интервенираат ако забележат некој симптом.Доколку се дојде во контакт преку кожата, најчестите симптоми се слични на настинка – тече носот, кашлање и температура.
Почетокот на авгус

loading...
Loading...