Доколку вечерате после 19:00 часот на телото му го правите најголемиот…

Loading...

Доцните вечери на многу луѓе во светот им прават голем проблем, односно ги ставаат под ризик од срцеви заболувања.Вечерата која ја јадете два часа пред да одите во кревет, за телото е најголем ризик, затоа што на тој начин крвниот притосок не паѓа во текот на ноќта- што е главна причина за инфаркт.
Експертите препорачуваат вечера пред 19:00 часот, во спротивно се ставате во ризична категорија.
Ако вечерате до 19 часот телото и метаболизмот имаат време да одморат. Касната вечера предизвикува срцето да не ви работи правилно. Опасноста ги демнее и оние што го прескокнуваат појадокот, но не во толкава мера колку оние кои јадат доцна.
ПРОЧИТАЈТЕ: Во кој период од денот треба да јадете ако сакате да ослабетеВечерата која ја јадете два часа пред да одите во кревет, за телото е најголем ризик, затоа што на тој начин крвниот притосок не паѓа во текот на н

loading...