Докторите не можат да го сокријат воодушевувањето: Жена родила…

Loading...

На жена од Шведска сред канцер ѝ била извадеа матка кога била во своите дваесети години, но успеала да роди бебе благодарение на донација на матка од својата мајка. „Не можам да опишам колку сум среќа. Тоа е се на што се надевав, дури и повеќе од тоа“, вели оваа млада мајка, која сака да остане анонимна.Доктор Матс Бренстром е докторот кој ја извел оваа револуционерна трансплатација на матка и ѝ помогнал на оваа мајка со помош на вештачко оплодување да остане бремена.
„Овој случај  е навистина нешто посебно. Од една матка ќе бидат родени две генерации во семејството“, вели докторот.

Пред оваа Швеѓанка, докторите имале два обиди за пресадување на матка, но ниту една од овие дами за жал не успеала да остане бремена.Доктор Матс Бренстром е докторот кој ја извел оваа револуционерна трансплатација на матка и ѝ помогнал на оваа мајка со помош на вештачко оплодувањ

loading...
Loading...