Докторите останаа во ЧУДО: Ова бебе го воодушеви целиот свет!

Loading...

Трудница од Италија, на која во октомври и била утврдена клиничка смрт, докторите успешно ја породиле со царски рез и на свет донесе здраво момче. Триесет и шест годишната Италијанка била во 36-тата недела од бременоста кога била однесена во болница.За жал, докторите не успеале да и го спасат животот, но по вештачки пат успеале да ја одржат во живот девет седмици за нејзиното бебе да дојде на свет.
Докторите на свет успешно го донеле бебето тешко 1,8 килограми, а семејството одлучило да ги донира органите од починатата мајка.
Овој медицински случај не е единствен во светот. Првиот ваков случај се случил 1993 година кога на свет дошло здраво момче откако неговата мајка минала 100 дена во клиничка смрт.За жал, докторите не успеале да и го спасат животот, но по вештачки пат успеале да ја одржат во живот девет седмици за нејзиното бебе да дојде на с

loading...
Loading...