ДОКТОРИТЕ ВО ШОК: Детенце СО КУРШУМ ВО ЧЕЛО влегло во болница и…

Loading...

На новогодишната ноќ момче од Задар на возраст од 12 години се повредило при нестручно ракување со воздушна пушка.Детето е згрижено во болницата во зграда и што е најинтересно е тоа што таму влегло пеш во придружба на мајката. Иако со прострелна рана во главата, детето сепак било свесно.
Куршумот му поминал низ левата страна од челото и се распаднал на парчиња, а тој нормално стоело како ништо да не се случило. Откако му ја снимиле главата и виделе дека куршумот се распаднал при ударот во внатрешниот дел од черепот, зафатот траел повеќе од четири часа.
Додека полицијата ги истражува сите околности од овој несреќен случај, малолетникот сега успешно се опоравува во задарската болница каде е опериран од тим неврохирург и оториноларинголог.
Фото: Нема да верувате: Ова не го забележале ниту четворица доктори!
Лекарскиот тим за среќа успеа да ги отстрани сите делови од куршумот.
-Детето се разбуди по зафатот, при свест е и добро се чувствува. Зафатот траеше повеќе од четири часа и за среќа ги отстранивме сите делови од куршумот кои не ги оштетиле виталните делови од мозокот. Дванаесетгодиното момче се чувствува добро и задоволни сме како се опоравува – вели доктор Роберт Карло од болницата во Задар.Детето е згрижено во болницата во зграда и што е најинтересно е тоа што таму влегло пеш во придружба на мајката. Иако со прострелна рана во главата

loading...
Loading...