Должината на вашата коса може да ја одреди вашата интелигенција

Loading...

Една неодамнешна студија покажа дека должината на косата може да ја одреди интелигенцијата на човекот.Според истражувањата, постојат пет различни слики на една иста жена во однос на фризурата и со тоа постојат и пет начини кои покажуваат колку сте интелигентни.

Жените со долга коса се најинтелигентни според студијата на Мерием од Франција.
Како што се крати косата, така се крати и интелигенцијата. Оние жени кои имаат кратка коса, се најмалку интелигентни, но не во сите обласи од секојдневниот живот.

 

Исто така, според овие истражувања, се покажало дека младите девојки сакаат да носат долга коса и со тоа покажуваат дека секојдневно учат и ја надоградуваат својата интелигенција. Додека пак, старите жени едноставно преферираат кратка коса, со штоо покажува дека ја презаситиле својата интелигенција и решиле да одморат, односно да бидат помалку интелигентни.
Што мислите има ли вистина во овие истражувања?Според истражувањата, постојат пет различни слики на една иста жена во однос на фризурата и со тоа постојат и пет начини кои покажуваат колку сте и

loading...
Loading...