Домашен КЕЧАП: Еве како да го направите!

Како што доаѓа топлата сезона, така и се зголемува внесот на доматите во нашата исхрана. Во таа прилика, ви предлагаме да направите домашен кечап, кој е многу вкусен, а ќе ве направи и поздрави.Потребни состојки:
-5 килограми домати
-125 грама винска киселина
-125 грама масло
-125 грама шеќер
-4-5 гранчиња керевис
-1 главица лук
-половина кесичка црн пипер
-4 дафинови листови
-сол по желба
Начин на подготовка: Доматите измијте ги и сомелете ги на машина. Варете ги еден час, а потоа додадете ги оцетот, маслото, шеќерот, сецканиот керевис, сецканиот лук, црниот пипер, дафиновиот лист и посолете, а потоа варете го кечапот уште два часа. Потоа, сипете го во топли тегли или во шишиња, завиткајте ги во топло, и оставете ги до наредниот ден да се оладат.Потребни состојки:
-5 килограми домати
-125 грама винска киселина
-125 грама масло
-125 грама шеќер
-4-5 гр

Пронајдете не на следниве мрежи: