Домашен лек за херпес кој ја ублажува болката и воспалението

Loading...

Херпесот, односно грозницата на усните, е чест проблем кој мачи многу луѓе. Без оглед на тоа дали сакате да го спречите херпесот во појавата или што поскоро да го санирате веќе постоечкиот, во тоа може да ви помогне едноставната паста направена од состојки кои повеќето ги имате во домот.Herpes labialis е латинскиот назив за грозница на усните која настанува поради инфекција од вирусот herpes simpleks. Тоа и прилично болна и естетски проблематична појава, која што поскоро треба да се реши.
Тука како помош може да ви дојде намирницата која често се наоѓа во секоја кујна. Станува збор за пченкарен скроб, односно пченкарното скробно брашно, еден од најдобрите домашни лекови за санирање на овој проблем.
Брашното ја неутрализира pH вредноста на грозницата, која инаку се „храни“ со киселина, па така ја ублажува болката и воспалението. Најдобро е да го употребите во облик на паста, која секој може така лесно сам да ја направи.
Состојки:
– 1 супена лажица пченкарно брашно
– малку вода
Припрема и употреба:
Помешајте малку брашно и малку вода, за да добиете густа паста.
Неколку пати дневно ставајте малку од пастата на критичното место. Резултатите ќе ги забележите веднаш.Herpes labialis е латинскиот назив за грозница на усните која настанува поради инфекција од вирусот herpes simpleks. Тоа и прилично болна и естетск

loading...