Дознајте дали вашите ДЛАНКИ покажуваат РАНИ СИМПТОМИ НА РАК

Loading...

 Погледнете ги своите дланки и проверете дали на нив може да се прочитаат знаци на рак.Дланките се еден од најкористените делови на телото. Се ракуваме, подигаме и спуштаме работи, ги валкаме….Поголемиот број од нас не водат доволно сметка за нив. Погледнете ги своите дланки и проверете дали на нив може да се прочитаат знаци на рак.

Суви пукнатини на дланките
Иако е сосема номално рацете да станат суви со постојаната употреба на сапуни, понекогаш таа сува кожа може да се противи дури и со употреба на крема и лосион. Во тој случај би требало да посетите доктор.
Сувата кожа на дланките и местата кои изгубиле боја може да укажуваат на сериозен проблем.
Шест ГЛАВНИ СИМПТОМИ на рак кај жените – Прочитајте на следниот ЛИНК

Отечени раце
Ракот е познат по тоа дека прави промени на целото тело, па ако забележите било што чудно, треба веднаш да посетите лекар. Ако рацете ви потекуваат веднаш побарајте стручна помош.

 

Болка во рацете
Ако без причина чувствувате болка во рацете, тоа може да биде еден од симптомите на рак. Тој предизвикува болка во разни органи, а тоа ги вклучува и рацете. Ракот на сосема друго место од телото може да се манифестира преку болка во дланките.
Откриени 2 НОВИ СИМПТОМИ кои укажуваат на РАК – Прочитајте на следниот ЛИНК

Ако станат премногу суви треба да се загрижите
Поголемиот број од нас не се грижат доволно за рацете. Дури не ги ни миеме колку што е потребно, а камоли да ги хидрираме.

Останати симптоми на рак
Рацете се само еден од можните симптоми. Изненадното губење на тежината, настинка, постојан замор, иритантна и упорна кашлица исто така може да биде знак за рак.  Дланките се еден од најкористените делови на телото. Се ракуваме, подигаме и спуштаме работи, ги валкаме….Поголемиот број од нас не водат до

loading...
Loading...