Дознајте што означуваат знаците на етикетите од облеката!

Важно е да ги почитуваме препорачаните знаци за одржување на облеката, дадени на етикетата.Но, за да можеме правилно да ги следиме инструкциите, прво треба да знаеме што значи секој симбол на нив.
1.Рачно перење.2.Не се пере.3.Перење на рака со максимална температура од 30 степени, не се става на центрифуга.4.Рчно перење или во машина за перење на температура не повисока од пропишаната.
5.Рачно перење или во машина за перење. Строго придржувајте се на температурата. По можност наместете ја центрифугата на бавен режим.6.Многу деликатно перење со обилно количество вода, минимална механичка обработка со ниски вртежи.7.Користете само ладна вода.8.Не користете средства кои содржат белило.9.Соодветно за пеглање со пегла.10.Се пегла на максимална температура од 110 степени. Ова правило важи за синтетички материјал. Се пегла во крпа и без пареа.Но, за да можеме правилно да ги следиме инструкциите, прво треба да знаеме што значи секој симбол на нив.
1.Рачно перење.2.Не се пере

Пронајдете не на следниве мрежи: