Дознале дека носи смртно болна керќичка, но нивната одлука била…

Loading...

Кери и Ројс Јанг од Оклахома на крајот на минатата година на ултразвук дознале дека нивната неродена ќерка пати од аненцефалија.Но наместо да ја прекине бременоста, одлучила да ја задржи до крај и да го роди бебето.
Покрај тоа што докторите им рекле дека ќерката ќе живее само неколку дена, Кери е уверена дека треба да се бори за секој живот.Одлучила да им помогне на други бебиња, донирајќи ги органите на својата ќерка.
„Ова е беше лесна одлука. Следните 20 седмици ќе го чувствувам клоцањето на своето бебе, ќе можат да го почувстувам срцето како му чука, знаејќи дека ќе поминам само кратко време со нејзе кога ќе се роди…” напиша Кери Јанг.
Неколку дена откако парот дозна за состојбата на својата ќерка, Кери објавила многу емотивен статус на Фејсбук објаснувајќи зошто не го абортира.

„Има совршени нозе и рачиња. Има бубрег,црн дроб и бели дробови во одлична состојба. За жал, нема совршен мозок. Неодамна дознавме дека има аненцефалија и дека состобјата е терминална. “ напиша таа.
Со оглед на тоа дека нивната одлука со тек на време станала вирална и предизвикала лавина коментари, одлучиле да продолжат да ги споделуваат најновите информации на Фејсбук.
Нејзиниот сопруг Ројс пред неколку дена ги објаснил нивните постапки, но најмногу ја пофалил својата жена бидејќи знае дека секојдневно се бори со најужасниот кошмар на секоја мајка.Но наместо да ја прекине бременоста, одлучила да ја задржи до крај и да го роди бебето.
Покрај тоа што докторите им рекле дека ќерката ќе ж

loading...