Драган Николиќ го открил пред неколку години НАЈГОЛЕМОТО понижување кое го „спуштило“ на земја

Loading...

Легендарниот српски актер Драган Николиќ, пред неколку години дал интервју за домашните медиуми и ја раскажал својата интересна животна приказна. Николиќ, тогаш открил дека еднаш во животот се исплашил толку што дефинитивно му го променило животот.„Чуена е онаа анегдота кога го излажав режисерот Жика Павловиќ, велејќи му дека знам да пејам. Фактот дека пред снимање ме праша дали знам да пејам и јас му потврдив.
На снимање се испостави спротивното!
Меѓутоа, ни господинот Павловиќ не беше толку наивен. Да му беше толку важно пеењето, повеќе ќе инсистираше.
Не лажев дека знам да пејам, и денес тврдам дека умеам. Верувам во тоа!
Како млад актер сакав да работам и како каскадер. Ги убедував родителите дека можам да превртам кола, да јавам коњ…
Дури и облекував каскадерки униформи и паѓав под тенкови. Каскадерите ми беа другари, и ме учеа на се.

 
Беше снимање на една епизода од „Отпишани“. Го убедив режисерот како можам да одам по шина која беше 20 метри над земја.
Снимавме во напуштена централа. Требаше 30 метри да одам по неа. Долу немаше никаква мрежа.
Тогаш прв пат се исплашив.
Дојдов до половина пат и нозете почнаа да ми се тресат. Помислив дека е готово.
Седнав, ја гушнав шината и почнав да се потам.
Потоа се качија двајца каскадери и добро заврши.
Тоа беше најголемото понижување кое си го приредив.“„Чуена е онаа анегдота кога го излажав режисерот Жика Павловиќ, велејќи му дека знам да пејам. Фактот дека пред снимање ме праша дали знам да

loading...