Драстично се намалува бројот на корисници на Фејсбук

Loading...

Бројот на луѓе кои го корисат Фејсбук почна драстично да се намалува.
Само во Велика Британја, Фејсбук изгубил 1.4 милиони корисници. Според последните информации дури 6 милиони Американци го напуштиле Фејсбук.
Експертите велат дека тоа е резултат на некои нови и интересни страници. Па дури ни новите корисници не можат да помогнат , затоа што бројката на луѓе кои го напуштаат Фејсбук е поголема од оние што се приклучуваат на него.
Проблемот е тоа што оние луѓе од САД и Велика Британија што сакале да се приклучат на оваа мрежа се веќе приклучени, па сега настапува перодот на досада, односно периодот во кој луѓето сакаат да пробаат нешто ново. Ризикот дека Фејсбук ќе пропадне е мал, но сепак постои.- објаснуваат експертите.Бројот на луѓе кои го корисат Фејсбук почна драстично да се намалува.
Само во Вел

loading...