ДРЕВНА ЈАПОНСКА ТЕРАПИЈА СО ВОДА: Го продолжува животот за ДУРИ 20 години!

Loading...

Јапонската традиционална медицина препорачува консумирање на вода веднаш откако ќе се разбудите, како најважна здравствена навика.  Научниците и официјално ја потврдија ефикасноста на оваа практика. 
Јапонскиот воден третман дава одлични резултати како природно средство за третирање на менингитис, дијабетес, гастритис, дијареа, главоболка, астма, бронхитис, артритис, епилепсија, болки, срцева слабост, масти во крвта, болести на бубрезите, уринарниот систем, нервен слом, хемороиди, болести на очите, менструални грчеви, општа слабост, губење на енергија и детоксикација. 
Јапонската терапија со вода се врши на следниов начин: 
Наутро, веднаш по будењето, дури и пред четкањето на забите, испијте 4 чаши млака вода односно околу 640 мл. Откако, ќе ја испиете водата во следните 45 минути не е потребно ништо друго ниту да јадете ниту да пиете. После тоа си продолжувате со својата нормална рутина.
Третманот препорачува и консумација на млака вода за време на сите три оброци и до 15 минути подоцна, а потоа се прави пауза од 2 часа на оброци и вода. Третманот дава одлични резултати за повеќето болести како и за чистење на телото, по само 30 дена употреба. 

Препорачливо е овој начин на пиење вода да усвои како постојано. Не постојат никакви последици и опасности од оваа терапија освен што би можело да резултира со почесто мокрење. На оние кои им е тешко да го започнат денот со повеќе од половина литар вода, особено постарите и болните се препорачува постепено постигнување на посакуваната количина од 4 чаши вода во утринските часови. 
На многубројни форуми на интернет може да се најдат бројни сведоштва на луѓе кои го имаат значително подобрено нивното здравје, енергија и физичкиот изглед пред се со примената на оваа едноставна терапија.
Жителите на Јапонија за разлика од западниот свет, речиси никогаш не се користат ладна вода во исхраната и се склони кон консумирање на топол чај со храната.
Јапонците имаат еден од најздравите и долговечните народ на земјата, а во 2008 година тие беа регистрирани над 33.000 луѓе постари од 100 години.Научниците и официјално ја потврдија ефикасноста на оваа практика. 
Јапонскиот воден третман да

loading...
Loading...