Древни египетски записи: Исус можел да биде невидлив

Loading...

„Како ќе го уапсиме кога не постои ни еден негов облик. Понекогаш е црн, понекогаш бел, понекогаш црвен а понекогаш со боја на жито. Понекогаш е млад, понекогаш е старец.“
Во новооткриенита египетски записи, кои се стари преку 1.200 години пишува дека Исус можел да биде невидлив и често го менувал својот облик.
Текстот кои е откриен уште во 1910 година и бил во сопственот на богатиот Џеј Пи Моргана.
Во записите пишува дека Исус водата ја претварал во вино, одел по вода, имал моќ да биде невидлив и да менува облици.Исто така пишува и дека Јуда го бакнал Исус за да го „обележи“. Евреите му велеле на Јуда-„ Како ќе го уапсиме кога не постои ни еден негов облик. Понекогаш е црн, понекогаш бел, понекогаш црвен а понекогаш со боја на жито. Понекогаш е млад, понекогаш е старец.“- пишува во записите.
Научниците кои го преведувале текстот изјавуваат дека ни писателот на текстот не е сигурен во точноста на овие податоци. Луѓето во тој период, дури и кога биле образовани, немале критички став кон историските факти. Чудата за нив биле можни.„Како ќе го уапсиме кога не постои ни еден негов облик. Понекогаш е црн, понекогаш бел, понекогаш црвен а понеко

loading...