Држеше јајце на пламен од свеќа, па го стави во вода. Настана нешто светликаво и сребрено пред неговите очи!

Loading...

Овој експеримет ќе сакате да го изведете веднаш кога ќе го погледнете видеото кое трае една минута. Се работи се за „сребрено јајце“.На почетокот треба да се стави јајцето над пламенот од свеќата, се разбира со помош на штипки кој се безбедни за вашите раце. Потоа треба да почекате додека јајцето не биде целото црно, а потоа го ставате во вода.
Резултатот е сјајен и светликав!
Погледај те го видеото и откријте го научното објаснување, како и зошто ова се случило:На почетокот треба да се стави јајцето над пламенот од свеќата, се разбира со помош на штипки кој се безбедни за вашите раце. Потоа треба да почека

loading...