Дубаи – некогаш и сега

Loading...

Дубаи е најатрактивната дестинација за многу луѓе ширум светот. Покрај тоа што е еден од најпосетуваните градови во светот, ДУбаи претставува и една од најдобрите и најповолни дестинации за бизнис во светот. 
Овој град е место каде што се сретнуваат многу култури од Западот и Истокот и взаемно си разменуваат знаења, искуства и традиции.
Рекордниот број на луѓе кои го посетиле Дубаи бил 10 милиони на годишно ниво во 2010-тата година. Според статистички податоци, Дубаи го посетуваат по 35 луѓе на секои 10 минути, без разлика дали тоа се туристи кои сакаат да уживаат во обавините на овој град, бизнисмени кои се дојдени да потпишат некој договор или случајни минувачи, кои чекаат лет за некоја друга дестинација.
Рекордниот број на заработувачка на овој прекрасен град од странци кои се дојдени од најразлични причини во Дубае е 4.36 милијарди долари на годишно ниво.
Можеби оваа бројка ви изгледа неверојатна, но сепак е возможна, а пред се заслужена бидејќи овој град во наредните 20 години доживеа неверојатна трансформација, од пустински град со мал број згради, до огромна метропола, со најубавите хотели во светот, бизнис центри, трговски центри, продавници и компании.
Погледнете како Дубаи изгледаше во 1990-та година, а како денес.

 
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Дубаи е најатрактивната дестинација за многу луѓе ширум светот. Покрај тоа што е еден од најпосетуваните градови во светот, ДУбаи претставува и едн

loading...