„Дудинка“: Сашо Орданоски почнал да купува и складира шишиња со вода

CIVIL, тоа е онаа соросоидна творба која ја води Џабир Дерала во зависност на колку малигани е тој ден, и во која некаков продуцент е Петрит Амон Сра Сарачини во моменти кога не е тотално нашмркан – да ти имале и “експертски тим“!!! Таму, нај ептен скроз експерт е среднистот Сашо Орданоски.Дилемата за тоа од каде му толкав буџет на CIVIL за да плаќа продуценти и експерти, што подразбира дека има и стаф кој ги опслужува тие експерти – ќе ја оставам за друг текст.
Но, не можам а да не заклучам, дека во разни септички јами се исти те едни гомна кружат. Долги години Џабир работеше за Сашо и Ѓунер кои трошеа пари како лобисти на косовското криминално подземје, еве сега овие се кај Џабир!!! Таа е структурата.
Експертот (!!!) на CIVIL, преку ноќ докторираниот Сашо Орданоски на “универзитетот“ на фамилија Цановски, пред два дена се огласи со видео “анализа“.

Бекграундот на ова импровизирано студио е “комбинирка“ градежна машина, ама локацијата се кулите од Градски зид во Скопје. Сашо, исто како и Ѓунер, Џабир, Амон Сра, Гериз, Фрчко и купишта други, не се ниту обидоа да дојдат и да застанат пред Катерпилар “комбинирките“ што беа во и околу Стајковци.
Па така, фројдовски станува јасно дека и кога “експертов“ и “аналитичар“ прави анализа и експертиза, во неа не е вклучен обичниот МАКЕДОНСКИ народ, туку само нивната елита составена од корисни идиоти.
Можете слободно да си го погледнете видеово, ако не ви се сповраќа.
Ако не сакате да го гледате, еве неколку поенти:
Сашо вели: „Оваа држава е партија. Партијата е поистоветена со државата и додека трае оваа партија на власт, невозможно е државата да ги врати своите ингеренции и карактеристики на еден систем, преку кој ќе се владее со дистрибуција на добрата и услугите, рамномерно и согласно со јавните интереси. Бидејќи кај нас државата е тотално партизирана, сите други реакции коишто следат во функционирање на државата, се водат според партиски принципи“.                                                                    
– Очигледно за Сашо Орданоски “партијата не беше поистоветена со државата“ кога тој со диплома од средно школо (не законски и единствен пат во историјата на ТВС/МТВ) по директива на Киро Глигоров и Бранко Црвенковски стана директор на Македонската Телевизија!!! Тогаш, значи, државата не била партизирана?!?!?!?!
“Од доаѓањето на оваа власт пред 10 години, буџетот е дуплиран, а сега оди кон триплирање! Ние не гледаме дека капацитетот на државата, во секоја смисла, не дека е дуплиран, туку дека е малку подобрен од она што беше пред 10 години“.                                                                                                                     
– Не знам по кој предмет “докторирал“, ама и средношколец како него би требало да знае дека во десетте години наназад буџетите и на другите држави, во кој Сашо се колне (САД, Германија…) е триплиран. Би требало среднистов да знае дек е тоа нормален економски тек. Оти, кога неговиот “дедо“ Андреја Зафировиќ (таткото на сопругата Бјанка) имаше забарска ординација во Алтенштад во близината на Ној Улм во Германија, нов автомобил од најновата и најскапа S класа од Мерцедесот тип 116 каков што имаше дедо му, чинеше под 10.000 марки. Значи 5.000 евра денешни пари. Сега, да се купи “S“ класа буџетот не треба да е “дуплиран или триплиран“ да е дваесет-и-кусур пати поголем.  Околу капацитетот што бил “малку подобрен“, доволно е да се прошета низ град или да отиде да ги посети селата. Ќе види “малку“ 100% повеќе дадени субвенции, ќе види изградени локални патишта, ќе види театри, музеи, институции, автопатишта…
“На сите им е веќе преку глава од оваа нефункционалност и од ова одолговлекување на оние коишто се веќе свесни дека доколку профункционира државата, тоа ќе се одрази на нивните приватни слободи и нивната одговорност за тоа што го правеле во последните 10 години од владеењето“.                                      – Овдека се согласувам со “докторов“, иако неговите констатации ќе ги адресираме на различни адреси. Да, на нас нормалните и домољубиви граѓани, ни е преку глава од нефункционалноста која се направи заради меѓународниот притисок кој вие толку многу го сакате и поддржувате, а секако после избори се ќе се одрази врз приватните слободи на Заев, Верушевски и куп странски платеници кој подбуцнува и заговаар пучистичко, против уставно и незаконско рушење на легитмимно избрана НАРОДНА власт.
“Второ, констатираме една база од преку 100.000 луѓе, кои веројатно не се тука повеќе од 10 години и кои веројатно се злоупотребувале на сите минати избори, во последните 10-ина години, за да се претстават дека се тука, а всушност, во нивно име се гласа според одредени партиски интереси“.              
– Овие 100-и-кусур илјади “докторе“, аналитичару и “експерту“ се твоите албанци. Тие тоа го правеа со помош на буџетите на косовската мафија, пари и фондови кој и ти со години ( и сеуште) ги користеше.
“Видовме дека фирмата која што требало да чисти канали, има истовремено и најголема приватна телевизија, која е директна испостава на власта.“                                                                                                           
– Ова сметам дека е директна навреда за Емил Стојменов, Ѕинговци, Андреја Јосифовски и Роби Телекабел. Која била најголемата приватна телевизија?!?!?!
“ Ако остане оваа структура на власт во Македонија, ние еден ден сите ќе се удавиме во некоја наредна поплава“.                                                                                           – Оваа власт, секако, ќе остане. Сашо и друштвото одамна се удавени во септичката јама во која заговраа странски интервенционизам (Фрчко), делеа 150.000 државјанства (Фрчко), одродување од народот…
“Се уште нема гаранции дека идната власт ќе биде многу подобра од оваа“.                                                        
– За ова, секаков коментар е излишен.
“Ако на наредните избори се случи повторно да победи сегашната владејачка структура, можеби купувањето гуми и складирањето шишиња вода на некои повисоки места, каде што не фаќаат поплавни води, ќе биде попаметно, отколку политички анализи и жалопојки за состојбата во Македонија“. – Ти Сашо, уште одма тргни во набавка.
Дудинка и Миленко во врска со 10 минутното видео на гимназијалецот Сашо Орданоски. Сашо, кој никогаш не излегува, ниту текст пишува, ако нема чадор до себе (видно од сликата).
Извор: ДудинкаДилемата за тоа од каде му толкав буџет на CIVIL за да плаќа продуценти и експерти, што подразбира дека има и стаф кој ги опслужува тие експерти &n

Пронајдете не на следниве мрежи: