Дури и една чаша пиво може да биде изразито опасна, мажите се изложени на посебен ризик!

Мажите кои пијат повеќе од едно шише пиво дневно во текот на неколку години прават голема штета на своите артерии, кое може да ги чини живот, тврдат британските научници.Тие велат дека алкохолот влијае на еластичноста на ѕидовите на артериите, што го ослабнува крвотокот а некои резултати покажуваат дека нема такво влијание кај жените. Сепак, истражувачите велат дека тоа е можеби последицана тоа што 73% од нивните 3.869 испитаници биле мажи.
Испитаниците евидентирале колку вино,пиво и жестоки пијалоци пијат во текот на неделата и редовно ги контролирале своите артерии.
Истражувачите ги споредиле податоците  и откриле дека појачаната конзумација активира одредени ензими кои водат до насобирање на колагенот и згрутчување на артериите.
Претерувањето со алкохолот други студии го поврзале со зголемен крвен притисок,дебелина,мозочен удар,некои облици на рак,самоубиства и сообраќајни несреќи.Тие велат дека алкохолот влијае на еластичноста на ѕидовите на артериите, што го ослабнува крвотокот а некои резултати покажуваат дека нема такво в

Пронајдете не на следниве мрежи: