Дваесет и девет работници се повредени во инцидент во фабрика во Турција

Дваесет и девет работници се повредени денеска во инцидент во текстилна фабрика во градот Черкези, во округот Текирдаг, во северозападна Турција.Според информација на телевизијата Си-Ен-Ен Турк во фабриката одекнала експлозија.
Телевизијата НТВ, пак, објави дека во фабриката дошло до истекување на токсични хемиски супстанци, по што 29 работници биле хоспитализирани.
Во регионот се испратени противпожарни екипи, полиција и возила на брза помош.Според информација на телевизијата Си-Ен-Ен Турк во фабриката одекнала експлозија.
Телевизијата НТВ, пак, објави дека во фабриката дошло до

Пронајдете не на следниве мрежи: