Две деца од Пожаревац прв пат излегле од дома на 20 години

Мајка ги затворила своите деца од раѓањето, тие прв пат излегле од дома на 20 години. Марко денеска има 23 години а Маријана 21. Овие деца не ја обвинуваат својата мајка за она што им го направила. Тие веруваат дека го сторила тоа од огромна љубов и грижа кон нив, но таа грижа очигледно се претворила во болест. Мајката на Марко и Маријана била бремена со девојчето кога сопругот ја напуштил, а Марко добил здравствени компликации од примена вакцина – пишува „Вечерњи лист“. Поради болеста на Марко и заминувањето на таткото на децата, кај мајката почнал да се јавува патолошки страв дека може да ги стигне и поголемо зло. Ги чувала меѓу 4 ѕида. Нејзината преголема грижа и љубов преминала во болест. Децата и верувале на нивната мајка кога им велела дека мора да бидат затворени бидејќи надвор има секакви опасности, некој може да ги киднапира, да ги одземат социјалните служби. Децата сами се дружеле еден со друг, си играле тивко да не слушнат соседите дека има деца, а мајката на соседите им велела дека децата се кај татко им во Црна Гора. Не оделе дури и во училиште. Бабата и дедото ја пријавиле неколку пати мајката во социјалните служби но таа успешно ги сокрила децата.
Но мајка им пред 3 години починала да станува сосема изгубена. Тогаш децата ги зеле бабата и дедото и ги пуштиле да живеат слободно.Мајка ги затворила своите деца од раѓањето, тие прв пат излегле од дома на 20 години. Марко денеска има 23 години а Ма

Пронајдете не на следниве мрежи: