Две девојчиња починале поради расипано греење: Трагедијата можела да се избегне ако родителите го знаеле ОВА за станодавателот!

Вистинска трагедија се случи во Њујорк кога две девојчиња загинаа поради расипан радијатор.Таткото ја заспивал двегодишната Ибанез и едногодишната Скајли и излегол од станот, а пред тоа само го вклучил греењето.
Мајката на девојчињата стигнала дома дури по неколу часа, но кога влегла во собата, затекнала просторија исполнета со врела пареа, а децата не давале знаци на живот. Девојчињата веднаш се однесени во болница, но лекарите таму само констатирале нивна смрт.
Семејството Емброуз живеело во стан, кој  е дел од градските власти за бездомниците. Оваа програма им овозможува на сиромашните семејства да живеат во приватни куќи и станови, а властите на Њујорк ја плаќаат киријата на газдите.
За жал, трагедијата можела да се избегне ако некој од надлежните навреме реагирал на многубројните жалби на станарите во оваа зграда. Соседите на семејството Емброуз потврдија дека сите во оваа зграда имале проблеми со греењето и дека станарите повеќе пати се жалеле поради расипаните радијатори.
-Често од радијаторите излегува толку многу пареа што ѕидовите стануваа мокри. Толку пареа се собира што е невозможно да се види нешто во собата, вели една станарка.
Медиумите објавија дека сопственик на зградата е Мош Пилер, кој се наоѓа на листата на 100 најлоши станодаватели во Њујорк. Соседите на несреќното семејство се шокирани од судбината на омилените девојчиња.
-Девојчињата ги нарекувавме Дизни дечиња зошто мајка им ги облекуваше во преслатки алишта. Имаа сини очи и руса коса и буквално изгледаа како од некоја бајка. Секој пат кога ќе ги видев тие девојчиња морав да се насмевнам – вели сосетката.Таткото ја заспивал двегодишната Ибанез и едногодишната Скајли и излегол од станот, а пред тоа само го вклучил греењето.
Мајката на девојчи

Пронајдете не на следниве мрежи: