Две реченици што НЕ СМЕЕТЕ да ги изговорите пред вашиот доктор!

Loading...

Постапките и зборовите можат многу да влијаат врз докторот кога тој ја поставува вашата дијагноза.Токму затоа, потребно е да внимавате да не ги изговарате овие реченици.
1. Ги „гуглав“ симптомите и сигурен сум дека проблемот е…
Кога ќе ги забележат првите знакови на некој здравствен проблем, повеќето луѓе одговорите ги бараат на интернет, но поради нестручната самодијагноза може несвесно да ги игнорираат важните симптоми. Така, се влијае и врз донесувањето на вистинката дијагноза. Лекарите за време на прегледот мора да следат одреден протокол каде вклучуваат и анализа на сите симптоми, здравствената историја, семејните болести и лековите кои ги користите. Затоа е важно од вас да ги добијат сите важни информации за тоа што ве мачи, а не да добиваат погрешни наводи кои само ќе ги наведат на погрешен заклучок.
2. Mислам дека сето тоа е само во мојата глава
Луѓето кои не сакаат да одат на доктор или се плашат од болници, често се обидуваат да ја намалат важнста на своите здравтствени проблеми. Никогаш не ги ублажувајте симптомите. Секогаш бидете искрени, за да може лекарот да ја сфати потенцијалната сериозност на ситуацијата и ништо да не пропушти во поставувањето на дијагнозата.Токму затоа, потребно е да внимавате да не ги изговарате овие реченици.
1. Ги „гуглав“ симптомите и сигурен сум дека пр

loading...
Loading...