Еди Рама тајно вршел увоз на отпад во Албанија

Loading...

Лидерот на најголемата албанска опозициска Демократската партија Љуљзим Баша во неговата прва реакција околу информациите дека во Албанија се внесени 1.300 контејнери со опасен хемиски отпад, упати обвинување до албанскиот  премиер Еди Рама дека извршува геноцид врз албанските граѓани.– Очекуваме официјална потврда за информациите, но очигледно сме соочени со криминал од несогледливи размери. Најмалку 1.300 контејнери со по 30 тони хемиски отпад се складирани во земјата. Тие се сериозна закана за здравјето и безбедноста на Албанците кои живеат во подрачјата каде тој отпад е однесен. Тоа е геноцид врз Албанците- нагласи Баша.
– Тоа се случува кога „криминалот ја диктира агендата на Владата“- изјави Баша и додаде дека откако коалициските партнери го усвоиле законот за увоз на отпад веднаш се отпочнало со негово внесување.
Италијанскот портал „Планета Италија“ пишува дека, Владата на албанскиот премиер Еди Рама тајно извршила увоз на најмалку 1.300 контејнери со отпад во Албанија и оти истиот бил складиран во земјата.– Очекуваме официјална потврда за информациите, но очигледно сме соочени со криминал од несогледливи размери. Најмалку 1.300 контејнери со по

loading...
Loading...