Единственото нешто кое жените ги усреќува повеќе од кој-било маж е…

Loading...

Мажите буквално прават се и даваат се од себе да ја усреќат саканата личност. Но, очигледно постои некој, или нешто што тоа го прави подобро од нив. 
Ако постои нешто поважно за една жена од љубовта, работата, парите, гардеробата и се друго, тоа е идеалната телесна тежина.
Според истржување спроведено од „Proceedings of the National Academy of Sciences reports“ идеалната телесна тежина е тоа што кај поголем број од жените е главен фактор за среќа.

 
Според психолозите, жените се толку опседнати со својата телесна тежина што им влијае и на други полиња во животот. Тука мора да се наведе какоф актор и социјалното опкружување, кое постојано го осудува и критикува изгледот, формата и обликот.
Од друга страна пак, тоа да не се биде во врска не е повеќе табу тема. Често сме го слушнале тоа „Види ја, сама е , а преубава“.
  
Ако постои нешто поважно за една жена од љубовта, работата, парите, гардеробата и се друго, тоа е идеалната телесна

loading...
Loading...