Една нова визија, во ново руво

Loading...

„PR ARENA Balkans Student Public Relations Conference“ е основана по примерот на словенечкиот студентски збор и неговата визија ја започнала како национален едукативен настан. Набрзо се позиционирала како водечки комуникациски настан кој ги обединува студентите. Желбата на основачот, Даниел Колетиќ, била овој настан да се позиционира во Сараево како град на мултикултурна заедница, на добри вибрации и да направи нови познанства и надвор од друштвените мрежи.На прво место ова го препознале многу медиуми нудејќи медиумско покровителство на овој настан, а покрај тоа било препознаено и од самите студенти. PR ARENA и минатата година се организирала во Сараево, но студентите на универзитетите во Сараево, за жал, биле во помал број од студентите од околината. Ние и понатаму се трудиме Сараево да биде град-домаќин затоа што веруваме во успехот, со нова визија и во ново руво.
Претседателот на Организацискиот одбор во име на Априори Комуникации како организатор, именувана е Јулијана Микулиќ Јурковиќ: „Едукацијата е темел на развојот на општествената заедница и свесни сме дека континуираното образование дава резултати како на личноста која се едуцира така и на компанијата и институцијата во кои тие личности работат и придонесуваат подеднакво како и на пошироката општествена заедница. Проектот PR ARENA го следам од почеток и сметам дека е многу корисен. Не само за Сараево туку и за сите образовни институции во Босна и Херцеговина затоа што комуникацијата е насекаде. Верувам дека претставниците на академските заедници, професори но и студенти ќе го препознаат нашиот труд, волја и желба. Овој проект исто така е замислен за да ги поврзе сите и да направи нови познанства и пријателства кои ќе продолжат и понатаму во нивната.“
PR ARENA Balkans Student Public Relations Conference ќе се одржи на 18 и 19 Октомври професионална и индивидуална иднина.” во хотел Hollywood во Сараево.На прво место ова го препознале многу медиуми нудејќи медиумско покровителство на овој настан, а покрај тоа било препознаено и од самите студенти.

loading...
Loading...