Едноставен трик за спас од здодевните комарци: Пресечете го ова овошје и ставете го во просторијата

Ова овошје содржи антисептик кој е лековит и се користи при настинка, проблеми со забите, внатрешно крварење, изгореници, дебелина, респираторни заболувања, висок крвен пртисок, третирање на кожата на лицето и косата итн.Станува збор за лимон кој е познат по своите лековити моќи. Тој се користи за правење на лимонада но и како средство за чистење  поради способноста да отстранува дамки.
Сепак ова не се сите ефекти од лимонот кои можеме да ги добиеме. Ова овошје е многу ефикасно и во борбата против комарците.

Пресечете лимон на половина и ставете го покрај кревет. За подобар ефект можете да заглавите делови од каранфилот во ова овошје. Повеќе не треба да фрлате пари на различни препарати, кои 
често испуштаат непријатни мириси. Мирисот на лимон го избегнуваат и мравките, мувите и останати инсекти.
Покрај лимонот, комарците успешно можете да ги истерате со мирис на лаванда и босилек.Станува збор за лимон кој е познат по своите лековити моќи. Тој се користи за правење на лимонада но и како средство за чистење  поради способ

Пронајдете не на следниве мрежи: