Едноставни трикови: КАКО ДА СЕ НАСПИЕТЕ ВО ЖЕШКИТЕ НОЌИ!

Не можете да спиете? Жешко вие, не сте сами. Во летото е многу тешко да добиете добар ноќен сон, па производителите на кревети наведоа 15 чекори за подобро спиење  и изненадувачки, ниту еден од нив не е купување на нов кревет.Прво ниво
1.Дозволете стуење на воздухот
 Поставете го вентилаторот, така што вашиот кревет ќе биде помеѓу него прозорецот.
2. Чаршав за спиење
Дозволете си себе и на креветот да дишите. Тенките ленени чаршафи се најдобри за летните горештини.
3. Студена главата
Заменете го вашиот мека, голема перница за помала и поцврста. Луксузните меки перници ќе ја впиваат топлината на главата.
4. Удобност пред се
Ако спиеш облечени, нека тоа биде лесна и широка памучна маица.
5. Влажна коса
Обидете се да заспиете со влажна коса.
6. Ниско, пониско
Спијте на подот. Што пониско спиете тоа ќе ви биде постудено.
7. Замрзнати шишиња
Наполнете обично пластично шише со вода и замрзнете го.

 

8. Ледена постела
Натопете крпа и замрзнете ја.
Второ ниво
9. Ногата главата ја лади
Ставете ги стапалата во леген со ладна вода. Точката на компресија на нозете на осетливи температурни промени и вие брзо ќе се почувствувате полесно и поладно.
10. Провев 
Пред отворениот прозорец, ставете на натопена крпа. Провевот ќе го стори останатото.
11. Леден вентилатор
Во предниот дел на вентилаторот ставете на сад исполнет со мраз. Но внимавајте на сметката за струја…
12. Морнарите знаат
Развлечете морнарска мрежа за воздух да циркулира низ целото тело.
13. Египетска наметка
Намотајте влажен чаршав. Според легендата, како што античките Египќани излегувале на крај со топлината во пустината. Мал проблем во легендата вели дека ноќта во пустината, не се топла. Вам би можеле да ви помогнат.
14. Стратешки храна
Јадете помали оброци, така што метаболизмот ќе биде побрз и помалку ќе  ве загрева.
15. Мудроста на нашите предци
Подлоги од трска можеби не се толку меки, но тие се воздушести и држат постудено.Прво ниво
1.Дозволете стуење на воздухот
 Поставете го вентилаторот, така што вашио

Пронајдете не на следниве мрежи: