Ефтов: Или е тешка грешка, или амбасадорот Бејли е заменет со Микаела Швајцер Блум!?

-Или е тешка грешка или во Амбасадата на САД се случила промена и Бејли е заменет од Микаела Швајцер Блум!?, пишува на својот ФБ профил новинарот Васко Ефтов. Ваквиот став на Ефтов доаѓа откако на официјалниот сајт на Амбасадата на САД во Македонија е објавено дека Швајцер- Блум е вршител на должност амбасадор на САД во Скопје.

-Формулацијата вршител на должноста значи дека Амбасадата е без амбасадор!, пишува Ефтов.Ваквиот став на Ефтов доаѓа откако на официјалниот сајт на Амбасадата на САД во Македонија е објавено дека Швајцер- Блум е вршител на должност амба

Пронајдете не на следниве мрежи: