Ефтов: Заев е можно да земал и пари за ваквите активности

Loading...

Коментирајќи ги последните настапи на опозицискиот лидер Зоран Заев, новинарот Васко Ефтов смета дека целта не е само привлекување на што е можно поголем број албански гласови, туку и предизвикување на внатреалбански конфликт.-Мене не ми пречи Заев да биде Заколи, на пописот да се пише како Албанец, но кога станува збор за една државна политика, таа работа станува сериозна. Ако направиме одредена политичка анализа кои се мотивите за тоа што го прави, едниот мотив на пример да е гласови, но колку гласови Заев со таквите изјави може да добие. На крајот на краиштата на Заев му требаат гласови во четвртата изборна единица, бидејќи таму се определува кој ќе биде новиот премиер на Република Македонија, а таму не гласаат Албанци. Втората можност е да добил и пари, но толку многу фирми се изрекетирани во изминативе две години што СДСМ сега има сериозно многу пари со кои ќе истрча на изборите. Третата можност е тој да се чувствува визионерски, вели Ефтов за Канал 5 .-Мене не ми пречи Заев да биде Заколи, на пописот да се пише како Албанец, но кога станува збор за една државна политика, таа работа станува

loading...