Експлодира рачна бомба пред канцеларијата на грчкиот министер за внатрешни работи

Loading...

Рачно изработена бомба експлодира синоќа кусо пред полноќ пред влезот на политичката канцеларија во Атина на грчкиот министер за внатрешни работи Јанис Михелакис, пишува весникот „Етнос“.Експлозијата предизвика материјална штета на влезот на четирикатната зграда.
– Некои се обидуваат да создадат клима на безредие и страв во земјата, тие сепак нема да успеат во тоа. Грција има институции, изјави министерот по нападот.
Засега никој не ја презеде одговорноста за експлозијата. Експлозијата предизвика материјална штета на влезот на четирикатната зграда.
– Некои се обидуваат да создадат клима на безредие и страв во

loading...
Loading...