Емина Јаховиќ Сандал конечно оди на Евровизија!

Loading...

Конечно, на најголемиот музички фестивал во Европа.Емина Јаховиќ Сандал оваа година ќе биде дел од Евровизија. Таа за прв пат ќе биде учесник во овој голем фестивал, но не како изведувач, туку како текстописец. Емина е ко -автор на текстот на песната „Мој свјет“, со која Сергеј ќе ја претставува Црна Гора.
Таа заедно со нејзиниот колега го напишале текстот за оваа нумера на нивниот мајчин јазик, додека англиската верзија, покрај Четковиќ, се потпишува и Билјана Марковиќ.

– Песната „Мој свет“, со која ќе настапиме во Копенхаген, е плод на неколку месечна работа и прецизна анализа на Евровизија. Сепак, никој не може точно, без разлика каков вид на талент сте, да претпостави како ќе помине, затоа што колку и да имате добра песна и настап, важна е и самата промоција.
Моите продуценти и јас проценивме дека треба да останам доследен на себе, да го задржам својот личен печат, но во малку поинакво пакување, прилагодена по пропозициите на Евровизија – вели Сергеј.
Четковиќ ќе настапи на 6-ти мај, кога ќе настапи и нашата Тијана Дапчевиќ, на првата полу- финална вечер, но се уште не е познато дали Емина ќе патува со него.Емина Јаховиќ Сандал оваа година ќе биде дел од Евровизија. Таа за прв пат ќе биде учесник во овој голем фестивал, но не како изведувач, туку како

loading...
Loading...