Емотивна приказна: Вака маж треба да ја сака својата сопруга!

Loading...

На својот блог Џерид Вилсон јавно го пишува текстот со наслов „Се состанувам со девојка иако сум женет“.Тој е сопруг, татко, автор и блогер. Многумина веднаш го осудија дека изневерува, без претходно да ја прочитаат до крај и разебар неговата приказна.
Тој со воодушевување раскажува за состаноците со убавата девојка, нејзиниот прекрасен изглед, потенцирајќи дека тој е оженет.
Прочитајте ги неговите зборови за да видите како еден маж треба да ја сака и почитува својата сопруга.
„Таа е неверојатна девојка. Убава е, паметна, силна и има неверојатна верба во Бог. Сакам да ја носам на вечера, во кино, да излегуваме на кафе и секогаш ѝ кажувам колку е убава.
Не можам да се сетам кога последен пат сум ѝ бил лут подолго од 5 минути. Нејзината насмевка знае да ми го разубави денот, без разлика на околностите.
Понекогаш доаѓа да ме посети на работа, ненајавено. Ми подготвува неверојатен ручек, а понекогаш ме изненадува и со колачиња кои сама ги направила.

 
Не можам да поверувам колку сум среќен што се состанувам со некоја толку прекрасна, и покрај тоа што сум женет.
Топло ви препорачувам и вие да го пробате тоа и да видите што може да направи во вашиот живот“, пишува тој.
Неговата приказна добива неочекувано продолжение.
„Ох, а дали ви спомнав дека девојката со која се состанувам е мојата сопруга? Па, што друго очекувавте?
Само затоа што сте венчани, не значи дека вашиот живот со состаноци завршува.
Морав да продолжам да се состанувам со мојата сопруга иако се оженив со неа. Заведувањето и освојувањето меѓу нас не смее да престане само затоа што сме рекле „Да“. Често забележувам дека многу љубовни врски умираат затоа што престануваат да се заведуваат и освојуваат.
Состанувањето е време кога можеш многу да научиш и да откриеш за другата личност, и тоа на посебен начин. Зошто воопшто би сакале да престане тоа? Не треба. Оние пеперутки кои ги имавте на првиот состанок не треба да одлетаат само затоа што поминале години.
Будете се секој ден и заведувајте се меѓусебно како да сте на првите неколку состаноци. Ќе забележите драстична промена на подобро во врската, односот и бракот.
Комуникацијата и освојувањето се клучот за успешна врска. Никој не сака да биде во врска со некој што не сака постојано да го заведува и освојува.
Ве охрабрувам да почнете да се состанувате со вашите венчани партнери, да се заведувате, грижите и освојувате. Покажувајте ја љубовта секојдневно.“Тој е сопруг, татко, автор и блогер. Многумина веднаш го осудија дека изневерува, без претходно да ја прочитаат до крај и разебар неговата приказна

loading...
Loading...