Ерогени зони кај мажите

Loading...

 

Иако поголемиот дел од женската популација смета дека ерогените зони кај мажите се наоѓаат единствено кај половиот орган, повеќе од очиледно е дека грешат. Пенисот е прва и основна ерогена зона, но постојат уште многу други кои можат да го возбудат.
 
1. Скалпот и косата – нежно поминувајте со прстите низ неговата коса, и со ноктите полека почешајте го по скалпот. Оваа масажа е релаксирачка и еротична. Некои мажи сакаат и погруба игра, па можете малку да го потегнете за неговата коса.
2.Усните – бакнежот е основа за секоја врска. Мажите сакаат да се бакнуваат исто колку и жените. Вие треба да го најдете вистинскиот начин. Пробајте малку да ја гризнете неговата долна усна, или пак да ја вшмукате.
3.Ушите – тука нервни завршетоци има многу и тие ќе го стимулираат мажот. Ушите не служат само за шеоптење за време на сексуалниот чин, па затоа пробајте со јазикот полека да поминете по неговото уво и чекајте неколку секунди за да го видите резултатот.
4.Вратот – тој е често игнориран од жените за време на предиграта. Некои мажи уживаат да бидат страсно бакнувани во овој предел, а други пак сакаат полека со јазикот да поминете преку Адамовото јаболко па се до неговата брада. Не го заборавајте и задниот дел од вратот.
5.Градите и брадавиците – машките брадавици  се подеднакво чувствителни како и кај жените. Затоа за време на сексуалниот чин полека грицнете ги или пак вшмукајте ги, додека при предиграта полека масирајте ги неговите гради. Внимавајте, сите мажи сакаат разичен третман, затоа прво полека пробајте што сака.
6.Грбот, особено половината – кажете му да легне на грбот и полека почнете да ги барате ерогените зони. Најчесто се на најдолниот дел од грбот, а можете да ги симулирате поминувајќи со јазикот долж неговиот р‘бет.
7.Тестисите – во никој случај немојте да ги игнорирате ако сакате вашиот маж да биде задоволен. Бидете многу нежни со нив. Полека ставете ги во вашата дланка и загрејте ги што на партнерот ќе му овозможи неверојатно чувство нво гениталната област. Доколку со јазикот поминете по нив очекувајте експлозија на страсти.
8. Внатрешноста на бутовите – самата помисла дека се движите кон неговиот полов орган ќе го излуди. Полека со рацете поминувајте горе-доле или пак нежно бакнувајте го.
 Извор: lady.mk
 
 

Иако поголемиот дел од женската популација см

loading...