Еруптираше вулкан во Јапонија и исфрли пепел во висина од пет километри

Loading...

Вулканот Сакураџима еруптираше по 500 пат оваа година и исфрли пепел во висина од пет километри. Ерупцијата траела околу 50 минути.
 
 Вулканот со висина од 1.117 метри се наоѓа во близина на градот Кагошима, во чии северни и централни делови паднале големо количество пепел.
 
Сакураџима исфрлил и помало количество вулкански материјал на околу еден километар од кратерот.
 
Вулканот се наоѓа на околу 950 километри југозападно од Токио. Вулканот со висина од 1.117 метри се наоѓа во близина на градот Кагошима, во чии северни и централни делови паднале

loading...
Loading...