Евакуирана амбасадата на САД во Јемен поради закани

Loading...

Амбасадата на САД во Јемен е евакуирана поради можните терористички напади. Стејт департмент нареди итна евакуација на амбадсада на САД во Јемен, поради закани од терористичката мрежа Ал каеда.
Поради овие закани и можните терористички напади, САД нареди затворање на повеќе од 21 амбасада на САД во Блискиот Исток и северниот дел на Африка. 
Во соопштение на Стејт департментот се вели дека е побарано сите американски владини службеници во Јемен чие присуство не е задолжително, да ја напуштат државата поради сериозна закана од терористички напад.
Упатено е и предупредување до американските граѓани во Јемен да ја напуштат државата, а нивото на закана во Јемен е оквалификувано како „исклучително високо“.Стејт департмент нареди итна евакуација на амбадсада на САД во Јемен, поради закани од терористичката мрежа Ал каеда.
Поради овие закани и

loading...
Loading...