Еве како да ги препознаете симптомите на хипертонија, мингрена и стрес

Loading...

Во современиот свет, секаде не опкружуваат грижи: на работа, дома, а понекогаш и на одмор.Помал стрес, по правило, не остава сериозни последици. Понекогаш дури е и корисен, како позитивен ментален шок.
Но, за луѓето кои страдаат од покачен крвен притисок, стресот е многу сериозна состојба, која може да доведе до развој на артеријална хипертензија.
Во табелата подолу се претставени симптомите на мингрена, хипертонија и главоболка предизвикана од стрес.
Не ги игнорирајте симптомите на болеста, посебно доколку се повторуваат и доколку се долготрајни. Доколку имате постојана главоболка, во тој случај обратете се на доктор.

Мингрена- Силна пулсирачка болка во еден дел од главата.
Хипертонија- Тешка пулсирачка болка во областа на тилот.
Стрес- Тешка пулсирачка болка во областа на тилот или предниот дел од главата.Помал стрес, по правило, не остава сериозни последици. Понекогаш дури е и корисен, како позитивен ментален шок.
Но, за луѓето кои страдаат

loading...
Loading...