Еве како да направите њоки во крем сос…

Потребни состојки:
– 600гр њоки
– 1 лажица масло
– 400гр пилешко бело месо
– 2 тиквички (400 г)
– сол
– бибер
– 200 мл павлака
– магдонос

 
Начин на подготовка:
Сварете ги њоките и исцедете ги. Пилешкото исецкано на коцки, издинстајте го на загреано масло. Кога месото ќе порумени, додадете тиквички исечени на коцки и продолжете со динстање уште 3-4 минути. Додадете павлака, зачини и претходно сварените њоки. Промешајте на ниска температура и варете уште две минути. Декорирајте со магдонос.Потребни состојки:
– 600гр њоки
– 1 лажица масло
– 400гр пилешко бело месо
– 2 тиквички (400 г)

Пронајдете не на следниве мрежи: