ЕВЕ КАКО КИДНАПЕРИТЕ ГО ПРОНАШЛЕ ДЕВОЈЧЕТО: Ја виделе на Фејсбук – Ова може на секој да му се случи

Тројцата киднапери, кои сакаа да изнесат двегодишно девојче надвор од Србија, истото го пронашле на Фејсбук, поточно од профилот на нејзиниот татко. Пред неколку дена тие го грабнаа девојчето од рацете на мајката и се обидоа да го изнесат надвор од земјата, но благодарение на брзата реакција на мајката и полицијата, нивната намера беше спречена.Сите информации за девојчето киднаперите ги добиле од Фејсбук. Профилот на таткото, Дамир Пренковиќ, бил отворен и на него се наоѓале фотографии од девојчето, како и податоци од семејството. Нивната намера била да го киднапираат девојчето кое личи на ќерката на една од грабнувачките, која по судски пат се бори за старателство на нејзината ќерка.
Според српТелеграф, киднаперите користеле софтвер за препознавање лица и така го пронашле девојчето кое неверојатно личи со ќерката на Французинката. Пребарувањето е многу едноставно, се користи фотографија со која потоа се прикажуваат резултати кои се најмногу слични на неа.
Изборот на киднаперите била малечката Маша од Србија, а преку Фејсбук дознале каде живее, кои и се родители и сè што сакаат да знаат за детето.
Тие сакале да ја изнесат Маша од земјата со вистинскиот пасош на нивното дете, да ја однесат во Франција, да направат ДНК тест и да „докажат“ дека таткото на нивната внука не е биолошкиот татко, со што малечката би припаднала на мајката.
Полицијата треба да открие каков план имале за тоа што ќе направат со Маша откако нивната цел би успеала.Сите информации за девојчето киднаперите ги добиле од Фејсбук. Профилот на таткото, Дамир Пренковиќ, бил отворен и на него се наоѓале фотографии од

Пронајдете не на следниве мрежи: