Еве како вашата шминка да потрае подолго!

Loading...

Ако вашата шминка на очите брзо ви се брише, пробајте ги овие трикови за убавина: 1. Подлога
Примерите се одличен начин да го подготвите „теренот“ за сенка за очи. Можете да користите коректор, но избегнувајте течна пудра, бидејќи е премногу влажна па сенката веднаш ќе се „излизга“.
2. Сенка во боја на крем
Нанесете слој од крем сенката за очи, бидејќи таа ќе се „залепи“ за камената пудра. Изберете боја која е блиску до тонот на вашата кожа.

3. Руменило
Откако ќе ги нашминкате очите, со голема четка нанесете мал слој на руменило или „перли“ кој го користите за остатокот од лицето. Ова уште повеќе ќе ја „зајакне'“ шминката, а нема да ја промени бојата на сенката.
4. Виткач за трепки
Откако ќе нанесете маскара, додатно свиткајте ги вашите трепки со виткач. Шминкерите велат дека тоа ќе и помогне на маскарата подолго да остане на трепките.1. Подлога
Примерите се одличен начин да го подготвите „теренот“ за сенка за очи. Можете да користите коректор

loading...
Loading...