Еве како Заев ја прокоментира одлуката за аболиција во 2008 година

Loading...

Во  2008 година Заев беше аболициран за криминал тежок 8 милиони евра и  еве како  го искоментира тоа.Во 2008та   тогашниот претседател  Бранко Црвенковски го ослободи градоначалникот на Струмица и сегашен актуелен  лидер на СДСМ, Зоран Заев за случајот „Глобал“ кој требаше да одговара за  криминал тежок 8 милиони евра.
Тогаш Заев не се противеше на одлуката на Црвенковски и  аболицијата ја прослави во своето родно место.
„Аболицијата дадена од страна на претседателот Црвенковски нема да ја коментирам пред јавноста, тоа е сепак негово законско и уставно право “, изјави тогаш Заев, за разлика од сега кога го осуди  чинот на аболиција на Иванов. Во 2008та   тогашниот претседател  Бранко Црвенковски го ослободи градоначалникот на Струмица и сегашен актуелен  лидер на СДСМ

loading...