Еве кои професии не можат без кафе

Loading...

Новинарите се зависници од кафе, бидејќи пијат повеќе од било кои други групи на професии, објави лондонски Гардијан, врз основа на добиените резултати од спроведеното истражување во Велика Британија меѓу 10 000 испитаници од различни професии.  Според истражувањето,85 % од анектираните рекле дека пијат најмалку 3 шолји кафе дневно, а 70 % изјавиле дека би имале потешкотии при извршување на дневните активности без редовната доза на кафе.

„Најголеми потрошувачи на кафе, со повеќе од 4 шолји дневно, се новинарите, а по нив следуваат полицајците и наставниците“ – се наведува во истражувањето, кое го спроведе медијската куќа „Presat“.
Според истражувањето, луѓето покажале висок степен на непознавање за штетното дејство од конзумирање на големи количини кафе, па така околу 62 % од испитаниците рекле дека не знаат какви здравствени ризици носи претерано конзумирање на кафе.  Според истражувањето,85 % од анектираните рекле дека пијат најмалку 3 шолји кафе дневно, а 70 % изјавиле дека би имале потешкотии при извршување на

loading...
Loading...