Еве кој е најздравиот пијалок на светот!

Loading...

Докажано е дека 2 до 3 шољи од овој пијалок дневно, може да го намалат ризикот од кардиоваскуларни болести за 31 проценти, а дијабетисот за 42 проценти.Богат со антиоксиданси и други состојки корисни за здравјето, зелениот чај е најздравиот пијалок на планетата.
Состојките во зелениот чај, генерално позитивно влијаат на нервниот систем. Всушност, таканаречените катехински соединенија го подобруваат менталното здравје и спречуваат од појава на Алхајмерова и Паркинсова болест.
Докажано е дека жените кои пијат зелен чак, можат да го намалат ризикот од карцином на дојката за 22 проценти, а мажите, карцином на простата за 48 проценти. Од друга страна, редовното пиење на овој пијалок го намалува ризикот од карцином на дебелото црево за дури 57 проценти и уништува бактерии кои доведуваат до кариес и оштетувања на забите. Богат со антиоксиданси и други состојки корисни за здравјето, зелениот чај е најздравиот пијалок на планетата.
Состојките во зелениот чај,

loading...
Loading...