Еве која е најздравата намирница!

Loading...

Авокадото се класифицира како една од најздравите намирници.  Овој зелен и егзотичен плод е полн со „здравје“ и не постои причина зошто да не биде дел од вашата исхрана.Ако досега не сте знаете зошто токму оваа намирница е чувар на здравјето, еве неколку причини плус зошто треба да стане задолжителna на вашата трпеза:
1. Содржи олеинска и линолеинска киселина кои се ефикасни за намалување на холестеролот, додека истовремено го подобрува ХДЛ-холестеролот
2. Содржи витамин Б9 кој е еден од тие што ја претвораат храната во енергија, и е важен за кожата, косата и црниот дроб; клучен за правилна функција на мозокот, регенерација на клетките, метаболизмот на хомоцистеинот и одржување на аминокиселините поврзани со срцеви болести во хомеостаза.
Целиот текст ќе го најдете на najadise.mkАко досега не сте знаете зошто токму оваа намирница е чувар на здравјето, еве неколку причини плус зошто треба да стан

loading...
Loading...