Еве која полова болест можете да ја добиете во солариум!

Доколку опасноста од рак  не ве натера да се поздравите со солариумот можеби овие факти ќе ве натераат. Сериозните и здодевните бактерии како во инкубатор се развиваат во солариумите при висока температура.Стафилокока, бактерија која предизвикува гнојни инфекции на кожата, може да го ослаби имунитетот и така да му овозможи полоесен пат на ХПВ вирусот.
Сите ние имаме бактерии  на своето тело кое ги пренесуваме на креветот, а како што ги грееме со своето тело тие стануваат појаки и поотпорни. При потење бактериите и вирусите се размножуваат. Доколку на кожата имате исеченица или рана голема е веројатноста да добиете инфекција.
Бактеријата стафилокока може да се пренесе на друга личност доколку има  некоја раничка со минимални размери. Доколку ултравиолетовото може да ги убие бактериите она во солариумите не е доволно силно да ги уништи, иако во многу козметички салони ќе ви кажат  дека солариумот е пополно безбеден.
„Оваа бактерија предизвикува промени на кожата па дури и во вагината. Се пренесува на различни начини. Доколку не се лечи  може да го ослабне имунитетот и со тоа да направи  погодно место за други бактерии и вируси“, предупредуваат докторите.
Доколку баш не можете без солариум барем избегнувајте  ги оние во кои се лежи.Стафилокока, бактерија која предизвикува гнојни инфекции на кожата, може да го ослаби имунитетот и така да му овозможи полоесен пат на ХПВ вирусот.

Пронајдете не на следниве мрежи: