Еве неколку методи како депилацијата да боли помалку

Депилацијата не е резервирана само за летниот период. Доколку сакате секогаш да бидете средени и негувани, неопходно е редовно да ги отстранувате влакната и во текот на зимата.За овој метод да биде помалку болен, најважно е да изберете метод кој одговара на вашиот тип на кожа и влакна, но и да одберете вистински момент и да ги следите советите на стручњаците:
-Депилацијата со восок го слабее коренот и ја проретчува количината на влакната, а гарантира нежна кожа скоро месец дена, но сепак во деновите пред циклусот избегнувајте депилација бидејќи ќе биде поболна.
-Доколку имате проблем со површински вени или капилари, користете само ладен восок.Седум дена пред првата депилација, направете пилинг пред секое туширање, бидејќи така ќе го спречите растењето на влакната и иритацијата на кожата.
-Доколку слабо поднесувате болка или имате осетлива кожа, определете се за депилација со шеќерна паста, која делува антибактериски.
-Влакната депилирајте ги во насоката на нивниот раст, бидејќи така нема да се кршат ниту да зарасуваатЗа овој метод да биде помалку болен, најважно е да изберете метод кој одговара на вашиот тип на кожа и влакна, но и да одберете вистински момент и

Пронајдете не на следниве мрежи: