Еве што гинеколозите НИКАКО не СМЕАТ да ви ПРАВАТ

Loading...

На гинеколог треба да се оди  најмалку еднаш годишно. Но, за тој преглед не стане кошмар или трауматично искуство, мораат  да се почитуваат некакви правила.Сигурно е дека не постои ниту една девојка или жена која ужива да оди на гинеколошки преглед. Нема тука ништо пријатно, ни ладен спекулум, ниту чувството  некој   да ти „чепка“ таму долу, а уште помалку прашања кои продираат  во најдлабоката интима.
Сепак, иако мора да се оди  на гинеколог, тоа не би требало да биде трауматично искуство за ниту  една дама. Посебно не доколку  докторот не се однесува во склад со етиката.
Ова се работите кои гинеколозите никако не би смееле да ги прават:

 
Осудување
Имајте на ум дека ваша должност е искреноста, а нивната-  професионалност. Во ниту  еден момент не смеат да ве осудуваат поради  било каков детаљ од вашиот сексуален живот.
Наметнување лични уверувања
Запомнете една работа, вашето  тело е- ваше.
Коментари на сметка на вашето тело
Било  да се работи  за комплименти, или некакви приговори, телото на пациентката не смее да се коментира, освен во медицински разговор.
Молчење за тоа што ви прават
Лекарите се должни пред преглед и  за време на  самиот преглед да ве известат за се она што го прават.Сигурно е дека не постои ниту една девојка или жена која ужива да оди на гинеколошки преглед. Нема тука ништо пријатно, ни ладен спекулум, ниту чув

loading...