Еве што ќе ви се случи ако одите боси само 5 минути на ден!

Летото не потсетува на одење боси по песок или трева, иако нашите стапала не се навикнати на тоа. Наместо да се откажувате веднаш по првиот чекор, ова лето, обидете се и одете најмалку 5 до 10 минути.Преку нашето тело циркулира енергија која кинезите ја нарекуваат „чи“ индијанците „прана“, но суштината на таа енергија е да го подобрува здравјето.
Оваа енергија тече преку систем сличен на крвотокот во нашето тело. Кога оваа енергија поминува низ нејзините меридијаните, органите ја добиваат потребната енергија за оптимално функционирање доколку некој меридијан е блокиран органот кој е прикачени за него слабее, а постои и ризик од заразување со сериозни болести со текот на времето.
Овие меридијани завршуваат кај стапалата, така што кога ќе одиме боси, стимулираме важни точки, всушност ги масирате сите органи во телото. Ова е најмоќната акупунктура и масажа било кога.

Дури и ако страдаат од воспаление на синусите, стрес, дигестивни проблеми, недостаток на енергија, инфекција или ако имате проблеми со кардиоваскуларно здравје, можете да ги решите овие компликации со одење боси по неколку минути на ден.
Како што сончевата енергија ни обезбедува витамин Д, така земјата не обезбедува со потребната енергија.
Започнете уште од денеска, се што ви треба е да одите боси. На почетокот, ограничете го времето на 5 минути и зголемувајте го секој нареден ден. По некое време, ќе ви изгледа сосема природно одењето боси.Преку нашето тело циркулира енергија која кинезите ја нарекуваат „чи“ индијанците „прана“, но суштината на таа енергија е д

Пронајдете не на следниве мрежи: